Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveyspalvelut

28.11.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Korkea verenpaine on salakavala seuralainen

Noin kaksi miljoonaa suomalaista kärsii korkeasta verenpaineesta. Sairaus aiheuttaa harvoin oireita, mutta se suurentaa muun muassa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
28.11.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

”En antaisi tätä enää pois!”

Iäkäskin käyttäjä tulee nopeasti sinuiksi laitteen kanssa, joka helpottaa arkea. Lääkerobotit ja videopuhelut kuuluvat jo kymmenien ikäihmisten arkeen Pohjanmaalla.
27.11.2023 Yleinen

Kehittämistyö on vaativaa, mutta palkitsevaa

Vuosi 2023 lähestyy loppuaan samoin kuin Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut -hanke (TulKoti). Eteläisen alueen kotihoidon koordinoiva palveluesimies Anna Wadén ja ikäihmisten sosiaalipalvelujen päällikkö Berit Kivimäki ovat osallistuneet aktiivisesti kehittämistyöhön kaksi vuotta kestäneen hankkeen aikana. ”Kehittämistyöhön osallistuminen on ollut mielenkiintoista ja antoisaa”, Wadén toteaa.
23.11.2023 Yleinen

Digitaalisin välinein tukea omaishoitajien arkeen

Pohjanmaan hyvinvointialueen Prima Botnia – Hyvinvoiva Pohjamaa-hanke on käynnistänyt kokeilun, jonka tarkoituksena on kokeilla eri tukimuotoja digitaalisten välineiden avulla omaishoitajille.
20.10.2023 Yleinen

Vakavakaan mielenterveyden häiriö ei ole este työllistymiselle

IPS – Sijoita ja valmenna! -kehittämishankkeessa kokeillaan IPS-työhönvalmennusta osana vakavien mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden kuntoutuspolkua Pohjanmaan hyvinvointialueella. Tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien paluuta tai pääsyä työmarkkinoille ja työssä pysymistä.
20.10.2023 Yleinen

Terapianavigaattori nopeuttaa hoidon aloitusta

Terapianavigaattori on verkkopalvelu, jossa voi täyttää mielenterveyden haasteita kartoittavan kyselyn nimettömänä. Käyttäjien kokemukset osoittavat, että asiakkaan tilanteen jäsentäminen ja hoitoon pääsy nopeutuvat.