Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveyspalvelut

20.3.2023 Kehittäminen

Prima Botnia kehittää päihde- ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta

Prima Botniassa kehitetään yhteistyössä palvelun tarjoajien kanssa perustason päihde- ja mielenterveyspalveluita. Tarkoituksena on parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta Pohjanmaan hyvinvointialueella, sekä turvata yhdenvertaiset palvelut alueen asukkaille.
20.3.2023 Kehittäminen

Kuntoutuspalvelut laaja-alaisesti työn alla myös hankkeessa

Kuntoutuspalveluiden tarjonta on kirjavaa ja kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa. Tulevaisuuden sotekeskus –hankkeen kuntoutustiimi tekee hyvinvointialueen toimijoiden kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta kuntoutuspalveluita voitaisiin tarjota tasavertaisesti ja oikeaan aikaan.
17.2.2023 Kehittäminen

Maalahden kotihoito testaa lääkeannostelurobotti Medimiä

Tammikuusta 2023 lähtien on Maalahden kotihoidossa testattu pilottitutkimuksen puitteissa Medimi Smart Small lääkeannostelurobottia. Pohjanmaan hyvinvointialue kokeilee ensimmäisenä Suomessa tällaista lääkeannostelurobottia.
19.1.2023 Ihmiseltä ihmiselle

Rutiinit ja rauhoittuminen auttavat arjen hulinassa

Monissa perheissä arjen rumba on alkanut taas joululoman jälkeen. Perheneuvolan johtava sosiaalityöntekijä Johanna Levälahti kertoo vinkkejä, joilla lapsiperheiden hektistä elämää voi rauhoittaa ja vakauttaa.
12.1.2023 Kehittäminen

Opetuskotihoito tukee siirtymistä opinnoista työelämään

Pohjanmaan hyvinvointialueella on kehitetty syksystä 2022 opetuskotihoidon toimintamallia. Toimintamallia kehitetään yhdessä kotihoidon, oppilaitosten ja Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -projektin (TulKoti) kanssa.